Brownie med brynt smör och mascarponefluff

Brownie med brynt smör och mascarponefluff – en riktig drömkombo
Den här kakan är något alldeles extra. Det brynta smöret ger brownien en djup, nötig smak som gör att den smakar som att man lagt ner dubbelt så mycket tid (fast det går snabbt). Och mascarponefluffet är så krämigt, lent och perfekt till de lite kladdiga rutorna. Jag älskar att servera det här när jag vill bjuda på något som känns lite lyxigt men ändå enkelt.
Tips och variationer
✅ Bryn smöret ordentligt – det ger den där knäckiga, nästan kolaaktiga smaken
✅ Låt kakan sätta sig i kylen för extra fudgig konsistens
✅ Jag toppar gärna med färska jordgubbar eller hallon för att bryta av det söta
Fler goda recept på brownie
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
Brownie:
Mascarponekräm:
- 250 g mascarpone
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Brownie:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Värm upp smöret i en kastrull på hög värme, när det börjar puttra börjar du vispa med handvisp så att det inte bränns. Ganska snabbt blir det klart, då det fått en gyllenbrun färg och knäckig/söt doft.
- Blanda sedan ihop det brynta smöret med kakao.
- Vänd sedan ner kakaoblandningen och övriga ingredienser i äggsmeten. (Blanda dock ihop mjölet och bakpulvret innan du tillsätter det i blandningen).
- Bred sedan ut smeten i en ugnssäker form och grädda i ca. 20-25 minuter.
- Låt brownisen svalna innan du toppar med mascarponefluffet.
- Servera gärna med färska jordgubbar till.
Mascarponefluff:
- Vispa grädden fluffig.
- Tillsätt resten av ingredienserna och vispa lite till.
- Ställ gärna mascarponefluffet i kylen en stund innan servering.
