Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Brownie med brynt smör och mascarponefluff

Inga röster än
Skapat: 25 maj, 2025
Senast ändrat: 25 maj, 2025
Brownie med brynt smör och mascarponefluff

Brownie med brynt smör och mascarponefluff – en riktig drömkombo

Den här kakan är något alldeles extra. Det brynta smöret ger brownien en djup, nötig smak som gör att den smakar som att man lagt ner dubbelt så mycket tid (fast det går snabbt). Och mascarponefluffet är så krämigt, lent och perfekt till de lite kladdiga rutorna. Jag älskar att servera det här när jag vill bjuda på något som känns lite lyxigt men ändå enkelt.

Tips och variationer

✅ Bryn smöret ordentligt – det ger den där knäckiga, nästan kolaaktiga smaken
✅ Låt kakan sätta sig i kylen för extra fudgig konsistens
✅ Jag toppar gärna med färska jordgubbar eller hallon för att bryta av det söta

Fler goda recept på brownie

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.

Total tid: 1 timme
Servings: 12

Ingredienser

Brownie:

Mascarponekräm:

Instruktioner

Brownie:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Värm upp smöret i en kastrull på hög värme, när det börjar puttra börjar du vispa med handvisp så att det inte bränns. Ganska snabbt blir det klart, då det fått en gyllenbrun färg och knäckig/söt doft.
  • Blanda sedan ihop det brynta smöret med kakao.
  • Rör ihop ägg och socker i en annan bunk.
  • Vänd sedan ner kakaoblandningen och övriga ingredienser i äggsmeten. (Blanda dock ihop mjölet och bakpulvret innan du tillsätter det i blandningen).
  • Bred sedan ut smeten i en ugnssäker form och grädda i ca. 20-25 minuter.
  • Låt brownisen svalna innan du toppar med mascarponefluffet.
  • Servera gärna med färska jordgubbar till.

Mascarponefluff:

  • Vispa grädden fluffig.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och vispa lite till.
  • Ställ gärna mascarponefluffet i kylen en stund innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!