Go Back
+ servings
En bit brownie med grädde och färska jordgubbar på en mönstrad tallrik.
Print
Inga röster än

Brownies med brynt smör och mascarponefluff

Så god kombo av brownies som innehåller brynt smör och ett mascarponefluff som bryter av den intensiva kakaosmaken! Servera med jordgubbar för att få till en extra somrig dessert. Mums!
Total tid1 timme
Måltid: Bakverk & kakor, Brownie, Choklad, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, brownie, fika, kladdig brownie, långpanna
Yield: 12

Materials

Brownie:

  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g brynt smör
  • 2 dl kakao
  • 1 msk mörk sirap
  • 4 ägg
  • 4,5 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 dl mjöl

Mascarponekräm:

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Brownie:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Värm upp smöret i en kastrull på hög värme, när det börjar puttra börjar du vispa med handvisp så att det inte bränns. Ganska snabbt blir det klart, då det fått en gyllenbrun färg och knäckig/söt doft.
  • Blanda sedan ihop det brynta smöret med kakao.
  • Rör ihop ägg och socker i en annan bunk.
  • Vänd sedan ner kakaoblandningen och övriga ingredienser i äggsmeten. (Blanda dock ihop mjölet och bakpulvret innan du tillsätter det i blandningen).
  • Bred sedan ut smeten i en ugnssäker form och grädda i ca. 20-25 minuter.
  • Låt brownisen svalna innan du toppar med mascarponefluffet.
  • Servera gärna med färska jordgubbar till.

Mascarponefluff:

  • Vispa grädden fluffig.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och vispa lite till.
  • Ställ gärna mascarponefluffet i kylen en stund innan servering.