Brownie med glasyr
Skapat:
5 december, 2024
Senast ändrat:
3 december, 2024

0
En brownie med glasyr är perfekt för alla tillfällen – från en enkel fika hemma till en festligare dessert vid middagar eller kalas. Den är lätt att skära i bitar och servera. Den mjuka glasyren gör varje tugga extra njutbar.
Brownie med glasyr en helt enkelt en härlig dessert som kombinerar den rika chokladsmaken från en fudgy brownie med en len och mjuk glasyr.
Fler brownierecept:


Total tid: 40 minuter
Servings: 15 -20 små bitar
Calories: 257kcal
Ingredienser
Glasyr:
- 75 g smör
- 60 g färskost
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl florsocker
- 1,5 msk kakao
Instruktioner
- Smält smöret och blanda sedan i socker, kakao, vaniljsocker och salt.
- Tillsätt äggen och rör om.
- Häll till sist i mjölet och vispa lite lätt (med en ballongvisp) till en jämn smet.
- Klä en form med bakplåtspapper (jag använde en form med måtten 20×20 cm).
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 160 grader i exakt 22 minuter.
- Låt kakan svalna i ca 30 minuter.
- Ställ sedan in den i frysen i minst 1 timme.
Frosting:
- Smält smöret och tillsätt sedan färskosten.
- Häll i resterande ingredienser och blanda ihop tills du får en jämn och slät konsistens.
- Ställ in i frysen i minst 1 timme för att lättare kunna spritsa ut den.
Anteckning
Man behöver inte trycka ut i mindre bitar.
Du kan stryka frostingen direkt på hela kakan.
Det går att utesluta flingsalt.
Näringsinnehåll
Kalorier: 257kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 3g | Fat: 15g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 58mg | Natrium: 145mg | Kalium: 102mg | Fiber: 2g | Socker: 24g | Vitamin A: 460IU | Kalcium: 19mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!