Brownie med marängtäcke
Skapat:
20 november, 2024
Senast ändrat:
18 november, 2024

1
Brownie med marängtäcke är en ljuvlig kombination av två klassiska bakverk: den sega och chokladiga brownien och det lätta, krispiga marängtäcket. Den här desserten är både snygg och supergod – den rika chokladsmaken från brownien balanseras perfekt med den söta, luftiga marängen. Perfekt till både festliga tillfällen och en lyxig vardagsbit!
Fler brownierecept:

Total tid: 45 minuter
Servings: 10 stycken
Ingredienser
Brownie:
- 175 gram smör
- 2 dl socker
- 4 ägg
- 1 dl mjöl
- 0,75 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 200 gram mjölkchoklad välj valfri smak, tex mintchoklad
Maräng:
- 4 äggvitor
- 1 dl socker
- 1 dl florsocker
- 1 dl hasselnötskräm
- 1 tsk ättiksprit eller citronsaft
Instruktioner
Brownie:
- Klä en springform med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör
- Smält smöret
- Hacka choklad i bitar
- Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner de i äggblandningen
- Häll sedan i det smälta smöret och chokladen
- Rör om till en jämn smet
- Grädda kakan i 15-20 minuter på 175 grader. Den får gärna vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna medans du gör marängen
Maräng:
- Vispa upp äggvitorna till ett skum.
- Rör sedan i socker och florsocker (lite i taget).
- Tillsätt ättiksprit/citronsaft.
- Vispa tills du får fram en maräng och rör tillsist ned hasselnötskrämen.
- Bre på marängen på kakan och låt den gå 12-15 minuter till i ugnen.
- När marängen fått fin färg så ta ut kakan och låt svalna
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!