Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Brownie med marängtäcke

Inga röster än
Skapat: 20 november, 2024
Senast ändrat: 18 november, 2024
Brownie med marängtäcke

Brownie med marängtäcke är en ljuvlig kombination av två klassiska bakverk: den sega och chokladiga brownien och det lätta, krispiga marängtäcket. Den här desserten är både snygg och supergod – den rika chokladsmaken från brownien balanseras perfekt med den söta, luftiga marängen. Perfekt till både festliga tillfällen och en lyxig vardagsbit!

Fler brownierecept:

Brownie med marängtäcke | Receptskatt
Brownie med marängtäcke 6
Total tid: 45 minuter
Servings: 10 stycken

Ingredienser

Brownie:

Maräng:

Instruktioner

Brownie:

  • Klä en springform med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör
  • Smält smöret
  • Hacka choklad i bitar
  • Blanda ihop ägg och socker (ej elvisp).
  • Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner de i äggblandningen
  • Häll sedan i det smälta smöret och chokladen
  • Rör om till en jämn smet
  • Grädda kakan i 15-20 minuter på 175 grader. Den får gärna vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna medans du gör marängen

Maräng:

  • Vispa upp äggvitorna till ett skum.
  • Rör sedan i socker och florsocker (lite i taget).
  • Tillsätt ättiksprit/citronsaft.
  • Vispa tills du får fram en maräng och rör tillsist ned hasselnötskrämen.
  • Bre på marängen på kakan och låt den gå 12-15 minuter till i ugnen.
  • När marängen fått fin färg så ta ut kakan och låt svalna
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg