Burratadipp till bröd
Skapat:
10 augusti, 2024
Senast ändrat:
10 augusti, 2024

0
En UTSÖKT dipp med bl.a. burrata, rostade pinjenötter, balsamico och thaibasilika. Denna rätt kan du verkligen imponera på gästerna med, eller varför inte avnjuta till fredagsmyset?
Total tid: 40 minuter
Servings: 2
Calories: 169kcal
Ingredienser
- Ca 2-3 msk olivolja
- 125 gr burrata
- 10-15 st söta körsbärstomater
- 1-2 msk kapris
- 1-2 msk rostade pinjenötter
- Thaibasilika
- Balsamico
- Flingsalt och svartpeppar
Instruktioner
- Ta burratan ur kylen i god tid så den hinner bli rumstempererad. Den är godast så.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
- Skär tomaterna i små bitar och strimla basilikabladen.
- Täck botten av en djup tallrik med olivolja.
- Placera burratan i mitten av tallriken och tomaterna och kaprisen runtom.
- Ringla över lite olivolja samt balsamico.
- Dra isär burratan.
- Rosta något gott bröd (t.ex. ciabatta) och börja dippa!
Anteckning
Thaibasilikan kan bytas ut mot vanlig basilika, men jag föredrar thaivarianten till detta, eftersom den är kryddigare och pepprigare!
Kaprisen kan ersättas med något annat saltigt, t.ex. små olivbitar eller grovriven/hyvlad parmesan.
Kaprisen kan ersättas med något annat saltigt, t.ex. små olivbitar eller grovriven/hyvlad parmesan.
Näringsinnehåll
Kalorier: 169kcal | Carbohydrates: 0,3g | Protein: 11g | Fat: 17g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Kolesterol: 44mg | Natrium: 14mg | Kalium: 14mg | Fiber: 0,1g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 463IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 332mg | Järn: 0,1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!