Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Burratadipp till bröd

Inga röster än
Skapat: 10 augusti, 2024
Senast ändrat: 10 augusti, 2024
Burratadipp till bröd

En UTSÖKT dipp med bl.a. burrata, rostade pinjenötter, balsamico och thaibasilika. Denna rätt kan du verkligen imponera på gästerna med, eller varför inte avnjuta till fredagsmyset?

Total tid: 40 minuter
Servings: 2
Calories: 169kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Ta burratan ur kylen i god tid så den hinner bli rumstempererad. Den är godast så.
  • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  • Skär tomaterna i små bitar och strimla basilikabladen.
  • Täck botten av en djup tallrik med olivolja.
  • Placera burratan i mitten av tallriken och tomaterna och kaprisen runtom.
  • Toppa med pinjenötterna, flingsalt, peppar och basilika.
  • Ringla över lite olivolja samt balsamico.
  • Dra isär burratan.
  • Rosta något gott bröd (t.ex. ciabatta) och börja dippa!

Anteckning

Thaibasilikan kan bytas ut mot vanlig basilika, men jag föredrar thaivarianten till detta, eftersom den är kryddigare och pepprigare!
Kaprisen kan ersättas med något annat saltigt, t.ex. små olivbitar eller grovriven/hyvlad parmesan.

Näringsinnehåll

Kalorier: 169kcal | Carbohydrates: 0,3g | Protein: 11g | Fat: 17g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Kolesterol: 44mg | Natrium: 14mg | Kalium: 14mg | Fiber: 0,1g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 463IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 332mg | Järn: 0,1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg