Go Back
+ servings
Burrataost serverad med en tomatsallad och skivor av bröd på en tallrik.
Print
Inga röster än

Burratadipp till bröd

En UTSÖKT dipp med bl.a. burrata, rostade pinjenötter, balsamico och thaibasilika. Denna rätt kan du verkligen imponera på gästerna med, eller varför inte avnjuta till fredagsmyset?
Förberedelser30 minuter
Active Time10 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Förrätt, Lättlagat, Smårätter, Snacks & tilltugg, Tilltugg, Vegetariskt
Kök: Italienskt
Yield: 2
Calories: 169kcal

Materials

  • Ca 2-3 msk olivolja
  • 125 gr burrata
  • 10-15 st söta körsbärstomater
  • 1-2 msk kapris
  • 1-2 msk rostade pinjenötter
  • Thaibasilika
  • Balsamico
  • Flingsalt och svartpeppar

Instruktioner

  • Ta burratan ur kylen i god tid så den hinner bli rumstempererad. Den är godast så.
  • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  • Skär tomaterna i små bitar och strimla basilikabladen.
  • Täck botten av en djup tallrik med olivolja.
  • Placera burratan i mitten av tallriken och tomaterna och kaprisen runtom.
  • Toppa med pinjenötterna, flingsalt, peppar och basilika.
  • Ringla över lite olivolja samt balsamico.
  • Dra isär burratan.
  • Rosta något gott bröd (t.ex. ciabatta) och börja dippa!

Anteckning

Thaibasilikan kan bytas ut mot vanlig basilika, men jag föredrar thaivarianten till detta, eftersom den är kryddigare och pepprigare!
Kaprisen kan ersättas med något annat saltigt, t.ex. små olivbitar eller grovriven/hyvlad parmesan.

Nutrition

Kalorier: 169kcal | Carbohydrates: 0,3g | Protein: 11g | Fat: 17g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Kolesterol: 44mg | Natrium: 14mg | Kalium: 14mg | Fiber: 0,1g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 463IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 332mg | Järn: 0,1mg