Butternutpumpasoppa
Skapat:
17 september, 2024
Senast ändrat:
17 september, 2024

0
Innehåll
Pumpasoppa är en krämig och värmande soppa som passar perfekt för höstens kyliga dagar. Den lena konsistensen och den naturliga sötman från pumpan balanseras med kryddor som spiskummin, timjan och vitlök. Ofta toppad med en klick crème fraîche eller rostade pumpafrön för extra textur och smak. En enkel men lyxig soppa för alla tillfällen.
Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor eller gärna 3
- 1 msk sambal oelek Ta lite mer om ni vill ha lite mer hetta.
- 500 g butternutpumpa eller annan pumpa funkar ju också
- 2 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond Bongs är kanon
- 0,5 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan
- salt peppar
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl grädde
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 paket bacon
- pumpakärnor
Instruktioner
- Skala och tärna upp pumpan till mindre bitar, ha ner i kastrullen och fräs under omrörning. Häll på vatten, fond och kryddor.
- Koka ca 15–20 minuter så att pumpan får koka sönder.
- Stek baconet knaprigt och rosta pumpafröna i lite salt och olja.
- Smaka av med äppelcidervinäger och eventuellt extra kryddor
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!