Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Butternutpumpasoppa

Inga röster än
Skapat: 17 september, 2024
Senast ändrat: 17 september, 2024
Butternutpumpasoppa

Pumpasoppa är en krämig och värmande soppa som passar perfekt för höstens kyliga dagar. Den lena konsistensen och den naturliga sötman från pumpan balanseras med kryddor som spiskummin, timjan och vitlök. Ofta toppad med en klick crème fraîche eller rostade pumpafrön för extra textur och smak. En enkel men lyxig soppa för alla tillfällen.Butternutpumpasoppa | Receptskatt

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka gul lök och fräs den mjuk i en kastrull tillsammans med smör, vitlök och sambal oelek.
  • Skala och tärna upp pumpan till mindre bitar, ha ner i kastrullen och fräs under omrörning. Häll på vatten, fond och kryddor.
  • Koka ca 15–20 minuter så att pumpan får koka sönder.
  • Stek baconet knaprigt och rosta pumpafröna i lite salt och olja.
  • Rör ner crème fraîche och grädde i pumparöran och kör den slät med en mixerstav.
  • Smaka av med äppelcidervinäger och eventuellt extra kryddor
  • Toppa med strimlat bacon och rostade pumpafrön.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg