Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Caesarmacka med frasig kyckling serverat på vitlöksbröd

Inga röster än
Skapat: 17 september, 2024
Senast ändrat: 16 september, 2024
Caesarmacka med frasig kyckling serverat på vitlöksbröd

En fräsch, rolig och moderniserad variant på klassikern caesarsallad.

Denna caesarmacka består av frasig kycklingfilé, serverad på rostat vitlöksbröd som bas, toppad med krämig caesardressing, romansallad och riven parmesan.

De umamirika ingredienserna skapar en härlig smakupplevelse som gör succé! Perfekt för både lunch och middag när du vill ha något smakrikt och mättande.

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 1245kcal

Ingredienser

Frasig kyckling

Caesardressing

Tillbehör

  • 1 st limpa grekisk lantbröd eller annat vitt bröd
  • Romansallad
  • 1 st burk vitlökssmör Johan Jureskog selection
  • Hyvlad parmesan

Instruktioner

Vitlöksbröd

  • Sätt ugnen på 200° – över och undervärme.
  • Skiva upp åtta st brödskivor.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Lägg brödskivorna på plåten och bre ett lager av vitlökssmör på varje skiva.
  • Sätt in plåten mitt i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills dem blivit gyllenbruna. Håll utkik!

Frasig kyckling

  • Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i tre separata skålar.
  • Blanda vetemjölet med paprikapulver, salt och peppar.
  • Doppa kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon.
  • Värm upp rapsolja i en stekpanna på medelvärme och stek kycklingen gyllenbruna i ca 4-6 min på varje sida tills innertemperaturen uppnått 72 grader. Det går utmärkt att fritera kycklingen. Gör detta på 175 grader i ca 4-5 min.

Tillbehör

  • Skölj romansalladen och bryt i mindre bitar.
  • Blanda/slunga romansalladen med dressingen i en skål så att varje blad är täckt av dressingen.
  • Dags för upplägg! Lägg romansallad på ett vitlöksbröd, sedan kycklingen, hyvlad parmesan och avsluta med ett vitlöksbröd till. Njut!

Anteckning

Gör gärna ditt egna vitlökssmör om du har tid. Blanda rumsvarmt smör med vitlök, salt och persilja.

Näringsinnehåll

Kalorier: 1245kcal | Carbohydrates: 146g | Protein: 70g | Fat: 41g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 16g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 130mg | Natrium: 2156mg | Kalium: 1062mg | Fiber: 10g | Socker: 16g | Vitamin A: 414IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 612mg | Järn: 11mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg