Go Back
+ servings
Tre caesarsalladsmörgåsar med krispig kyckling och parmesan på en skärbräda.
Print
Inga röster än

Caesarmacka med frasig kyckling serverat på vitlöksbröd

En fräsch, rolig och moderniserad variant på klassikern caesarsallad. Mackan består av umamirika ingredienser som gör succé!
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bröd & kex, Buffé/plockmat, Kycklingrecept, Lunch, Middagstips, Sallad, Sallader, Smörgåsar
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: gomacka, mättande smörgås
Yield: 4 portioner
Calories: 1245kcal

Materials

Frasig kyckling

  • 600 g minutfilé 4 st
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2,5 dl panko asiatiskt ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Rapsolja

Caesardressing

  • 1 dl hellmans majonnäs Eller annan majonnäs
  • 1 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sardellkräm
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk citronjuice
  • Salt
  • Peppar

Tillbehör

  • 1 st limpa grekisk lantbröd eller annat vitt bröd
  • Romansallad
  • 1 st burk vitlökssmör Johan Jureskog selection
  • Hyvlad parmesan

Instruktioner

Vitlöksbröd

  • Sätt ugnen på 200° - över och undervärme.
  • Skiva upp åtta st brödskivor.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Lägg brödskivorna på plåten och bre ett lager av vitlökssmör på varje skiva.
  • Sätt in plåten mitt i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills dem blivit gyllenbruna. Håll utkik!

Frasig kyckling

  • Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i tre separata skålar.
  • Blanda vetemjölet med paprikapulver, salt och peppar.
  • Doppa kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon.
  • Värm upp rapsolja i en stekpanna på medelvärme och stek kycklingen gyllenbruna i ca 4-6 min på varje sida tills innertemperaturen uppnått 72 grader. Det går utmärkt att fritera kycklingen. Gör detta på 175 grader i ca 4-5 min.

Tillbehör

  • Skölj romansalladen och bryt i mindre bitar.
  • Blanda/slunga romansalladen med dressingen i en skål så att varje blad är täckt av dressingen.
  • Dags för upplägg! Lägg romansallad på ett vitlöksbröd, sedan kycklingen, hyvlad parmesan och avsluta med ett vitlöksbröd till. Njut!

Anteckning

Gör gärna ditt egna vitlökssmör om du har tid. Blanda rumsvarmt smör med vitlök, salt och persilja.

Nutrition

Kalorier: 1245kcal | Carbohydrates: 146g | Protein: 70g | Fat: 41g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 16g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 130mg | Natrium: 2156mg | Kalium: 1062mg | Fiber: 10g | Socker: 16g | Vitamin A: 414IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 612mg | Järn: 11mg