Carbonara
Skapat:
26 augusti, 2024
Senast ändrat:
26 augusti, 2024

2
Innehåll
Finns en mängd olika varianter på denna rätt, men just den här versionen av carbonara är min absoluta favorit!
Carbonara är en italiensk pastaklassiker som kombinerar krämighet och smak på bästa sätt. Gjord med al dente pasta, knaprig pancetta eller bacon, ägg, parmesan och en nypa svartpeppar. Denna rätt är enkel men full av smak och är en favorit för både vardag och fest.
Total tid: 20 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 6 st ägg
- 50 g parmesanost
- 50 g pecorino
- Svartpeppar
- 250 g pancetta eller bacon använde alspånsrökt bacon
- 400 g spaghetti
- Persilja att toppa med
- Extra parmesan att toppa med
Instruktioner
- Börja med att ta fram en skål som tål värme.
- Knäck två stycken hela ägg och fyra stycken äggulor i skålen.
- Tillsätt riven parmesan och riven pecorino.
- Krydda med svartpeppar.
- Låt blandningen stå en stund.
- Stek pancettan utan något extra fett tills den blir krispig och ställ sedan åt sidan.
- Koka pastan cirka två minuter mindre än anvisningarna.
- Ta pancettan från stekpannan och häll ner i äggblandningen.
- Lyft sedan upp pastan med passande slev, utan att låta rinna av i ett durkslag.
- Rör om allting och tillsätt sedan 3-4 slevar med pastavatten.
- Tillsätt mer pastavatten om du vill ha pastan mer krämig.
- Häll upp pastan och toppa med svartpeppar, parmesan och persilja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!