Go Back
+ servings
En tallrik med spaghetti, parmesanost och persilja på en blå och vit mönstrad tallrik.
Print
Inga röster än

Carbonara

Finns en mängd olika varianter på denna rätt, men denna carbonara är min absoluta favorit!
Total tid20 minuter
Måltid: Lättlagat, Middagstips, Pasta
Yield: 4

Materials

  • 6 st ägg
  • 50 g parmesanost
  • 50 g pecorino
  • Svartpeppar
  • 250 g pancetta eller bacon använde alspånsrökt bacon
  • 400 g spaghetti
  • Persilja att toppa med
  • Extra parmesan att toppa med

Instruktioner

  • Börja med att ta fram en skål som tål värme.
  • Knäck två stycken hela ägg och fyra stycken äggulor i skålen.
  • Tillsätt riven parmesan och riven pecorino.
  • Krydda med svartpeppar.
  • Låt blandningen stå en stund.
  • Stek pancettan utan något extra fett tills den blir krispig och ställ sedan åt sidan.
  • Koka pastan cirka två minuter mindre än anvisningarna.
  • Ta pancettan från stekpannan och häll ner i äggblandningen.
  • Lyft sedan upp pastan med passande slev, utan att låta rinna av i ett durkslag.
  • Rör om allting och tillsätt sedan 3-4 slevar med pastavatten.
  • Tillsätt mer pastavatten om du vill ha pastan mer krämig.
  • Häll upp pastan och toppa med svartpeppar, parmesan och persilja.