Cashew crunch sallad

Cashew crunch sallad – fräsch, krispig och full av smak
Den här salladen är en riktig smakexplosion! Kombinationen av cashewnötter, krispig tofu och en härlig tahinidressing ger både textur och smak. Edamamebönorna och spetskålen tillför fräschör och gör salladen både näringsrik och mättande. Perfekt som en lätt lunch eller ett fräscht tillbehör.
Tips & variationer
✅ Vill du ha en lite mer fyllig sallad? Lägg till quinoa eller ris för att göra den ännu mer mättande.
✅ Byt ut tofu mot grillad kyckling eller tempeh för variation i proteinkällan.
✅ Om du gillar hetta, testa att lägga till några skivor färsk chili eller en tesked sambal oelek i dressingen.
✅ För en ännu mer smakrik variant, rosta edamamebönorna tillsammans med cashewnötterna.
Fler goda sallader
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
- 1 dl cashewnötter
- 1 paket fast naturell tofu 230 g
- 7 dl spetskål
- 3 salladslökar
- 2 dl edamamebönor
Dressing:
- ½ dl tahini
- 3 msk tamari eller sojasås
- 3 msk citronsaft eller risvinäger
- 3 msk vatten
- 1 msk honung
- ½ tsk ingefärspulver
- ¼ tsk vitlökspulver
- ¼ tsk cayennepeppar
Instruktioner
- Lägg cashewnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn eller airfryer på 200 grader i 5 minuter. Rör om efter halva tiden så att de rostas jämnt och inte bränns. Ställ åt sidan för att svalna.
- Hacka upp spetskål och salladslök.
- Grovhacka cashewnötterna.
- Blanda alla ingredienser till dressingen och vispa tills den är helt slät.
- Lägg spetskål, salladslök, edamamebönor, tofu och cashewnötter i en skål och häll över så mycket dressing som du önskar (jag använde hälften av dressingen). Blanda ihop, servera och njut!
