Go Back
+ servings
En skål med sallad som innehåller grönsaker, cashewnötter och andra ingredienser.
Print
Inga röster än

Cashew crunch sallad

Den perfekta kombinationen av smak och textur med krispig spetskål, rostade cashewnötter och en smakrik dressing värd att dricka!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Airfryer, Förrätt, Glutenfritt, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Mat, Mejerifritt, Middagstips, Sallad, Sallader, Tillbehör, vardag, Vegansk, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: matig sallad, sallader, sommarsallad, somrig sallad
Yield: 2 portioner

Materials

  • 1 dl cashewnötter
  • 1 paket fast naturell tofu 230 g
  • 7 dl spetskål
  • 3 salladslökar
  • 2 dl edamamebönor

Dressing:

  • ½ dl tahini
  • 3 msk tamari eller sojasås
  • 3 msk citronsaft eller risvinäger
  • 3 msk vatten
  • 1 msk honung
  • ½ tsk ingefärspulver
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk cayennepeppar

Instruktioner

  • Lägg cashewnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn eller airfryer på 200 grader i 5 minuter. Rör om efter halva tiden så att de rostas jämnt och inte bränns. Ställ åt sidan för att svalna.
  • Bryt isär tofun i munsstora bitar, ringla över lite olja och en generös nypa salt. Tillaga i ugn eller airfryer på 200 grader i 20 minuter tills de är gyllene och krispiga.
  • Hacka upp spetskål och salladslök.
  • Grovhacka cashewnötterna.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen och vispa tills den är helt slät.
  • Lägg spetskål, salladslök, edamamebönor, tofu och cashewnötter i en skål och häll över så mycket dressing som du önskar (jag använde hälften av dressingen). Blanda ihop, servera och njut!