Centercookies

Vill du baka något riktigt gott och enkelt? Centercookies är mjuka, sega och fyllda med len centerchoklad. Perfekta för alla chokladälskare!
Enkla kakor med smältande Center-choklad
Dessa småkakor har en gyllene och lätt krispig yta men är härligt mjuka inuti. När du tar en tugga möts du av den krämiga Center-fyllningen, som smälter perfekt i ugnen.
Perfekta för fika och kalas
Centercookies är enkla att baka och passar både till vardags och fest. Servera dem nygräddade med ett glas mjölk eller som en lyxig efterrätt.
- Använd rumsvarmt smör för att få en jämn och smidig deg.
- Låt kakorna svalna lite efter gräddning – då blir de extra sega och goda!
Baka dina egna centercookies och njut av en oemotståndlig kombination av sega kakor och smältande mjölkchoklad!
Fler goda småkakor
Är du sugen på fler enkla småkakor till vardag eller fest? Här kommer 3 recept vi tror du kommer att gilla!



Ingredienser
- 100 g smör rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 24 bitar Center
Instruktioner
- Vispa smör, strö- och farinsocker mjukt och slätt.
- Tillsätt ägget och fortsätt vispa tills det är helt uppblandat.
- Tillsätt alla torra ingredienser och arbeta ihop till en fin och slät deg.
- Rulla små bollar av degen (24 st).
- Placera ut små formar i en minimuffinsform, lägg sedan en boll i varje form. (Det går såklart bra på vanlig plåt också men då behåller dem inte formen riktigt lika bra).
- Grädda kakorna i ca. 10 minuter på 175 grader.
- När du tagit ut dem så tryck ner en Center upp-och-ner i varje kaka, strö över lite flingsalt och låt svalna.