Cheesecake med lingon och pepparkaka
Skapat:
12 december, 2024
Senast ändrat:
19 december, 2024

1
Här kommer ett recept på en cheesecake med lingon och pepparkaka. Receptet kommer ur en kokbok som jag sparat för länge sen men hittar inte originalet, jag har ändrat lite i ursprungsreceptet för att få den som jag önskade.
Baka den gärna nån dag i förväg före servering. Jag gjorde den i rektangulär form men det går även bra i en rund springform.
Fler juliga cheesecakerecept:
Chokladcheesecake med pepparkaka


📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 8
Ingredienser
- 150 g smör
- 300 g pepparkakor
Fyllning:
- 0,5 st vaniljstång
- 300 gr Färskost
- 150 gr crème fraiche
- 2 ägg
- 0,5 tsk pepparkakskryddor malda
- 2 msk Maizena majsstärkelse
- 0,5 dl socker
Topping:
- 2 dl lingonsylt god sort
- 1,5 msk vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret.
- Mixa pepparkakorna och blanda med smöret.
- Tryck ut blandningen i botten och rejält upp på kanterna i en form.
Fyllning:
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Lägg fröna i en mixerskål med de övriga ingredienserna till fyllningen och mixa till en jämn smet.
- Häll över i pajskalet.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills den precis har stelnat.
- Låt kallna helt.
Topping:
- Smält sylten med lite vatten i en kastrull och häll över kakan.
- Låt stå en dag.
- Servera den gärna mer kylskåpskall än för varm.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!