Cheesecake med mintchoklad
Skapat:
1 september, 2024
Senast ändrat:
21 juli, 2024

1
Chokladcheesecake med smak av mint. En cheesecake likt denna blir en riktig succé!
Receptet passar perfekt året runt och när du vill kunna förbereda i god tid. Cheesecaken går nämligen fint att frysa in och sedan tina inför servering.



📷 Erika Westerlund Strömmer
Servings: 8
Calories: 4180kcal
Utrustning
- 1 form, 20 cm i diameter
Ingredienser
Botten:
- 125 gr smör
- 1,5 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1, 75 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- En nypa salt
Fyllning:
- 200 gr Fazer mjölkchoklad med Marianne
- 250 gr färskost
- 100 gr mascarponeost
- 0,5 dl socker
- 2 dl grädde
- 2 st gelatinblad
Ganache:
- 50 gr Fazer mörk choklad
- Ca 10-12 st After Eight plattor
- 0,5 dl grädde
- En klick smör
Instruktioner
Botten:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form som är 20 cm i diameter och spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
- Smält smöret.
- Blanda ner alla torra ingredienser i smöret.
- Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda ca 18-22 minuter beroende på ugn, den ska vara lite fast i kanten men rörlig i mitten.
- Låt kallna helt, gärna i kylskåpet över natten.
Fyllning:
- Ta fram alla ingredienser så de inte är kylskåpskalla.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.
- Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna.
- Värm 0,5 dl grädde och smält de urkramade gelatinbladen där i, låt svalna.
- Vispa 1,5 dl grädde fluffigt.
- När allt har svalnat lite och inte har för stora temperaturskillnader så vispa sakta ner chokladen i ostblandningen.
- Vispa sedan ner gelatinblandningen och vänd tillsist ner den vispade grädden.
- Häll fyllningen i formen med botten i, gärna klädd med tårtplast runt kanterna. Släta till med en palett och ställ i kylskåpet.
Näringsinnehåll
Kalorier: 4180kcal | Carbohydrates: 787g | Protein: 106g | Fat: 63g | Mättat fett: 34g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 14g | Transfett: 1g | Kolesterol: 154mg | Natrium: 259mg | Kalium: 1336mg | Fiber: 30g | Socker: 56g | Vitamin A: 1506IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 250mg | Järn: 47mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!