Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Cheesecake med mintchoklad

Inga röster än
Skapat: 1 september, 2024
Senast ändrat: 21 juli, 2024
Cheesecake med mintchoklad

Chokladcheesecake med smak av mint. En cheesecake likt denna blir en riktig succé!

Receptet passar perfekt året runt och när du vill kunna förbereda i god tid. Cheesecaken går nämligen fint att frysa in och sedan tina inför servering.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 8
Calories: 4180kcal

Utrustning

  • 1 form, 20 cm i diameter

Ingredienser

Botten:

Fyllning:

Ganache:

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj en form som är 20 cm i diameter och spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
  • Smält smöret.
  • Blanda ner alla torra ingredienser i smöret.
  • Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda ca 18-22 minuter beroende på ugn, den ska vara lite fast i kanten men rörlig i mitten.
  • Låt kallna helt, gärna i kylskåpet över natten.

Fyllning:

  • Ta fram alla ingredienser så de inte är kylskåpskalla.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.
  • Vispa ihop färskost, mascarponeost och socker.
  • Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna.
  • Värm 0,5 dl grädde och smält de urkramade gelatinbladen där i, låt svalna.
  • Vispa 1,5 dl grädde fluffigt.
  • När allt har svalnat lite och inte har för stora temperaturskillnader så vispa sakta ner chokladen i ostblandningen.
  • Vispa sedan ner gelatinblandningen och vänd tillsist ner den vispade grädden.
  • Häll fyllningen i formen med botten i, gärna klädd med tårtplast runt kanterna. Släta till med en palett och ställ i kylskåpet.

Ganache:

  • Smält ihop choklad och grädde. Låt svalna och tjockna lite innan du häller den över cheesecaken. Låt kallna helt i kylskåpet.
  • Vispa grädde och spritsa på kakan och dekorera med After Eight och färsk mynta.

Näringsinnehåll

Kalorier: 4180kcal | Carbohydrates: 787g | Protein: 106g | Fat: 63g | Mättat fett: 34g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 14g | Transfett: 1g | Kolesterol: 154mg | Natrium: 259mg | Kalium: 1336mg | Fiber: 30g | Socker: 56g | Vitamin A: 1506IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 250mg | Järn: 47mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg