Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Chicken katsu sando

Inga röster än
Skapat: 25 januari, 2025
Senast ändrat: 24 januari, 2025
Chicken katsu sando

Chicken katsu sando är en japansk macka som är både enkel och supergod! Den består av en krispig, friterad kycklingfilé som är panerad i panko (japanskt brödsmulor) och sedan stoppad mellan två mjuka skivor vitt bröd.

I mackan har man även den söta och kryddiga såsen tonkatsusås och kålsallad. Den är perfekt för lunch eller som snabb middag och väldigt lätt att älska!

Fler goda mackor:

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Tonkatsusås (typ japansk BBQ-sås):

  • ½ dl worcestershiresås
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 msk mirin
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk ljus sirap honung eller björksocker
  • 1 nypa chilipulver gärna shichimi togarashi
  • 2 tsk senapspulver

Kålsallad:

  • ½ vitkål annan kål går också bra, tunt strimlad
  • 3 salladslökar tunt skivade
  • citronjuice
  • salt

Friterad kyckling:

Servering:

Instruktioner

Tonkatsusåsen:

  • Blanda allt i en kastrull.
  • Värm upp och låt småputtra i 10–20 minuter så att såsen tjocknar något.
  • Låt den svalna i kylen.

Kålsallad:

  • Blanda kål och lök.
  • Smaka av med salt och citronjuice.

Friterad kyckling:

  • Värm olja till 190 grader.
  • Banka ut kycklingfiléerna så att de blir jämntjocka.
  • Salta och peppra kycklingen.
  • Vänd filéerna i vetemjöl.
  • Vänd sedan filéerna i uppvispat ägg,
  • Vänd filéerna slutligen i panko.
  • Fritera filéerna i oljan i ca 5 minuter (72 grader).
  • Lägg kycklingfiléerna på ett galler, strö över lite flingsalt och låt oljan rinna av.

Servering:

  • Ringla majonnäs (gärna Kewpie) och tonkatsusås på varje brödskiva.
  • Lägg på coleslaw och en kycklingfilé på den ena skivan.
  • Lägg den andra skivan bröd ovanpå.
  • Skär gärna mackan så att den blir kvadratisk.
  • Dela den på mitten eller i trianglar.

Anteckning

När du panerar kycklingen så se till att den blir ordentligt täckt i alla stegen, så att den blir riktigt krispig.
Servera den som den är eller med lite kålsallad vid sidan. Man kan även ha på lite Laogan man (crispy chili oil) om man vill ha lite extra hetta.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg