Chocolate chip-kladdkaksmuffins
Skapat:
3 oktober, 2024
Senast ändrat:
17 november, 2024

0
Chocolate chip-kladdkaksmuffins är en härligt kladdig och chokladig dessert i muffinsformat. De kombinerar den rika smaken av kladdkaka med mjuka chokladchips som smälter fint i varje tugga. Muffinsen får en seg, nästan krämig insida och en lätt krispig yta. Perfekt för chokladälskare och enkelt att baka i portionsstorlekar. Servera dem som de är, eller med en klick grädde eller glass för en extra lyxig touch!

Total tid: 25 minuter
Servings: 9 stycken
Ingredienser
Kladdkakesmet:
- 100 gram smör
- Nypa salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- ½ dl kakao
Chocolate chip deg:
- 50 gram smör
- Nypa salt
- 1 tsk vaniljsocker
- ¼ dl strösocker
- ½ dl farinsocker
- ½ tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl chokladknappar eller hackad choklad
Topping:
- Lite choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Kladdkakesmet:
- Smält smöret i en kastrull, häll ner strösocker, vaniljsocker och salt. Blanda ner vetemjölet. Knäck ner ägg och till sist ha ner kakaon. Klicka ut i muffinsplåt eller muffinsformar. Ställ åt sidan.
Chocolate chip deg:
- Smält smöret ha ner alla ingredienser och häll ner chokladen. Rör till en deg. Smula över muffinsarna.
- Grädda i ugn i 8 – 12 minuter.
Topping:
- Ta ut toppa med lite choklad, låt svalna! NJUT
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!