Chocolate sheet cake
Skapat:
24 januari, 2025
Senast ändrat:
21 januari, 2025

1
Innehåll
Jag ville göra en chokladkaka som inte är som en kladdkaka, brownie eller kärleksmums utan en mjuk och saftig kaka. Chocolate Sheet Cake är just en sådan kaka. Den blev precis som jag önskade, så god!
Den här kakan kan man toppa med precis vad man vill. Smaksatt grädde, glasyr, ganache eller frosting passar bra till.
Baka kakan minst en dag i förväg. Den håller sig saftig i kylskåpet flera dagar.
Fler recept med bär:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 10
Utrustning
- 1 form 32×25 cm
Ingredienser
- 230 gr mjöl
- 70 gr kakao
- 350 gr socker
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 150 gr rapsolja
- 240 gr mjölk rumsvarm
- 2 ägg stora
- 1 dl kaffe kokhett
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Häll smeten i formen, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda på 175 grader i ca 25-35 minuter, en sticka ska komma ut torr men övergrädda inte.
- Låt kallna helt, ställ i kyl över natten.
- Skär sedan i rutor och toppa kakan med det du helst vill för tillfället!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!