Go Back
+ servings
Chokladplåtkaffe med rosa grädde, hallon och mynta på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Chocolate sheet cake

Total tid1 timme
Måltid: Choklad, Dessert, Efterrätt, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: alla hjärtans dag, chokladkaka, fika, fikadags, mjuk kaka
Yield: 10

Equipment

  • 1 form 32x25 cm

Materials

  • 230 gr mjöl
  • 70 gr kakao
  • 350 gr socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 150 gr rapsolja
  • 240 gr mjölk rumsvarm
  • 2 ägg stora
  • 1 dl kaffe kokhett
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Vispa ihop mjölk, olja och ägg lite snabbt. Blanda ner de torra ingredienserna och under vispning häll i det varma kaffet.
  • Häll smeten i formen, klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda på 175 grader i ca 25-35 minuter, en sticka ska komma ut torr men övergrädda inte.
  • Låt kallna helt, ställ i kyl över natten.
  • Skär sedan i rutor och toppa kakan med det du helst vill för tillfället!