Choklad- och vaniljsnurror
Skapat:
29 september, 2024
Senast ändrat:
29 september, 2024

1
Choklad- och vaniljsnurror är en enkel och smakrik småkaka där varje tugga bjuder på en perfekt blandning av choklad och vanilj. Den lena vaniljdegen kombineras med en djup, fyllig chokladsmak och formas till vackra snurror.
Dessa kakor smälter i munnen och är både estetiskt tilltalande och utsökta. Perfekta till fika eller som ett sött avslut på dagen.

Total tid: 42 minuter
Servings: 15 kakor
Calories: 122kcal
Ingredienser
Deg
- 100 g smör rumsvarmt
- 2,5 dl vetemjöl 150 g
- 0,5 dl strösocker
Smaksättning
- 2-3 tsk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienserna till en deg.
- Dela degen i 2 bitar. Smaksätt den ena degbiten med kakao och den andra med vaniljsocker.
- Ta en bit brun och en vit degbit, ca 10 gram/styck, Rulla ut degbitarna till längder, ca 15 cm långa, Lägg en ljus och en brun längd bredvid varandra (bild 2).
- Tvinna bitarna runt varandra och forma sedan en rulle genom att rulla ihop från sida till sida ( bild 2).
- Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Håll koll för du känner din ugn bäst.
Anteckning
Att ställa kakorna kallt är för att degen ska sätta sig och inte flyta ut för mycket.
Näringsinnehåll
Kalorier: 122kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 2g | Fat: 6g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 14mg | Natrium: 43mg | Kalium: 22mg | Fiber: 0,5g | Socker: 3g | Vitamin A: 167IU | Kalcium: 4mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!