Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Choklad- och vaniljsnurror

Inga röster än
Skapat: 29 september, 2024
Senast ändrat: 29 september, 2024
Choklad- och vaniljsnurror

Choklad- och vaniljsnurror är en enkel och smakrik småkaka där varje tugga bjuder på en perfekt blandning av choklad och vanilj. Den lena vaniljdegen kombineras med en djup, fyllig chokladsmak och formas till vackra snurror.

Dessa kakor smälter i munnen och är både estetiskt tilltalande och utsökta. Perfekta till fika eller som ett sött avslut på dagen.

Choklad- och vaniljsnurror | Receptskatt
Choklad- och vaniljsnurror 6
Total tid: 42 minuter
Servings: 15 kakor
Calories: 122kcal

Ingredienser

Deg

Smaksättning

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienserna till en deg.
  • Dela degen i 2 bitar. Smaksätt den ena degbiten med kakao och den andra med vaniljsocker.
  • Ta en bit brun och en vit degbit, ca 10 gram/styck, Rulla ut degbitarna till längder, ca 15 cm långa, Lägg en ljus och en brun längd bredvid varandra (bild 2).
  • Tvinna bitarna runt varandra och forma sedan en rulle genom att rulla ihop från sida till sida ( bild 2).
  • Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Håll koll för du känner din ugn bäst.

Anteckning

Att ställa kakorna kallt är för att degen ska sätta sig och inte flyta ut för mycket.

Näringsinnehåll

Kalorier: 122kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 2g | Fat: 6g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 14mg | Natrium: 43mg | Kalium: 22mg | Fiber: 0,5g | Socker: 3g | Vitamin A: 167IU | Kalcium: 4mg | Järn: 1mg
per kakor
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg