Chokladbollar med krossad Diam

Krämiga chokladbollar med crunchig Daim – en klassiker med twist
Här kommer en liten godsak som alltid går hem. Mjuka, chokladiga bollar med ett sting av kaffe, rullade i knaprigt krossad Daim. Kombinationen av krämig insida och crunchig utsida gör dem till perfekta munsbitar till fikat, fredagsmyset eller bara som ett litet treat när du behöver något snabbt men riktigt gott.
Lätta att göra, försvinnande goda och försvinner gör de, tro mig.
Tips & variationer
✅ Byt ut kaffet mot mjölk om du vill ha en mer barnvänlig variant
✅ För ännu mer crunch så blanda ner lite av den krossade daimen i själva smeten
✅ Rulla i kokos, pärlsocker eller strössel om du vill variera dekorationen
✅ Frys in och ta fram vid behov, perfekt att alltid ha några på lager
Fler goda chokladbollsrecept
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept



Ingredienser
- 2-3 dubbeldaim krossade
- 3 dl havregryn
- 100 g smör rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 2,5 msk kakao
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 msk kaffe kallt
Instruktioner
- Börja med att hacka/krossa Daimen. Ställ åt sidan.
- Blanda ihop resterande ingredienserna till en kladdig deg. Låt vila i kylen ca 10 minuter.
- Ta fram degen ur kylen och rulla till bollar, ca 20 gram/styck eller den storleken du föredrar.
- Rulla bollarna i den hackade/ krossade Daimen. Ställ i kylen för att stelna.
Anteckning
