Go Back
+ servings
Chokladboll rullad i krossad daim, med en jämn yta och bitar av choklad och nötter.
Print
Inga röster än

Chokladbollar med krossad diam

En boll som är älskad av både stora som små, med underbar smak av daim.
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, cookies, fest, Fika, Kakor, kalas, Småkakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladbollar, fika
Yield: 20 -25

Materials

  • 2-3 dubbeldaim krossade
  • 3 dl havregryn
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kaffe kallt

Instruktioner

  • Börja med att hacka/krossa Daimen. Ställ åt sidan.
  • Blanda ihop resterande ingredienserna till en kladdig deg. Låt vila i kylen ca 10 minuter.
  • Ta fram degen ur kylen och rulla till bollar, ca 20 gram/styck eller den storleken du föredrar.
  • Rulla bollarna i den hackade/ krossade Daimen. Ställ i kylen för att stelna.

Anteckning

Om du inte vill ha Daim så rulla i kokos, strössel eller det du föredrar.