Chokladbollsrutor med dulce de leche
Skapat:
22 februari, 2025
Senast ändrat:
23 juni, 2025

0
Innehåll
Chokladbollsrutor med dulce de leche är en supergod och smart kaka som du kan göra i långpanna, utan att behöva använda ugn. Perfekt att baka med barn, eftersom det inte krävs några komplicerade steg. Dessutom går det snabbt och väldigt smidigt.
Kakan är som en stor version av chokladbollar, men som rutor. Den har en härlig smak av choklad, havre och en söt, krämig dulce de leche. Den är både enkel och festlig!
Chokladbollsrutor är verkligen en snabb och enkel godsak som alla kommer att älska!


Total tid: 40 minuter
Servings: 24
Ingredienser
- 8 dl havregryn
- 200 g smör rumsvarmt
- 1 dl florsocker
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 50 g choklad smält
- ½ dl kaffe
- ½ burk dulce de leche
- flingsalt
- 100 g mörk choklad
- pärlsocker
Instruktioner
- Börja med att mixa havregrynen.
- Vispa samman smör och florsocker tills de blivit fluffigt.
- Tillsätt sedan kakao, vaniljsocker, smält choklad samt kaffe och vispa samman.
- Tillsätt sedan havregryn och vispa tills de gått ihop.
- Tryck ut smeten i en form, 30×20 cm stor. Ställ sedan in i frysen.
- Smält dulce de leche i mikron i ca 30-90 sekunder beroende på effekt, ta ut med jämna mellanrum och rör runt så att de inte bränns. Detta görs för att den ska bli mer rinnig och lättare att bre ut.
- Bred sedan på dulce de leche och flingsalt på kakan, ställ in i frysen igen.
- Smält chokladen och låt den svalna en aning. Bred sedan ut chokladen över kakan och toppa direkt med pärlsocker.
- Skär upp i bitar och servera dem gärna lite kalla.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda recept utan ugn!


