Go Back
+ servings
En tallrik med chokladbollsrutor dekorerade med pärlsocker.
Print
Inga röster än

Chokladbollerutor med dulce de leche

Chokladbollerutor med dulce de leche. Chokladbollar på en helt ny nivå! Riktigt goda & krämiga. Så detta vill ni inte missa.
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka utan ugn, chokladbollar, fika, fikadags, no bake
Yield: 24

Materials

  • 8 dl havregryn
  • 200 g smör rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g choklad smält
  • ½ dl kaffe
  • ½ burk dulce de leche
  • flingsalt
  • 100 g mörk choklad
  • pärlsocker

Instruktioner

  • Börja med att mixa havregrynen.
  • Vispa samman smör och florsocker tills de blivit fluffigt.
  • Tillsätt sedan kakao, vaniljsocker, smält choklad samt kaffe och vispa samman.
  • Tillsätt sedan havregryn och vispa tills de gått ihop.
  • Tryck ut smeten i en form, 30x20 cm stor. Ställ sedan in i frysen.
  • Smält dulce de leche i mikron i ca 30-90 sekunder beroende på effekt, ta ut med jämna mellanrum och rör runt så att de inte bränns. Detta görs för att den ska bli mer rinnig och lättare att bre ut.
  • Bred sedan på dulce de leche och flingsalt på kakan, ställ in i frysen igen.
  • Smält chokladen och låt den svalna en aning. Bred sedan ut chokladen över kakan och toppa direkt med pärlsocker.
  • Skär upp i bitar och servera dem gärna lite kalla.

Anteckning

För glutenfritt byt ut havregryn till glutenfritt havregryn.