Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Chokladcheesecake

Inga röster än
Skapat: 24 juli, 2024
Senast ändrat: 18 juli, 2024
Chokladcheesecake

En len och krämig chokladcheesecake är alltid magiskt gott!

Det här är mitt favoritrecept på chokladcheesecake! Jag har gjort den i flera olika chokladsmaker, den här gången med smak av Fazerina.

Cheesecaken går att fint att frysa in, låt den bara tina långsamt i kylen innan servering.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 8
Calories: 4236kcal

Utrustning

  • 1 form, 20 cm i diameter

Ingredienser

Botten:

Fyllning:

Topping:

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj en form som är 20 cm i diameter och spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
  • Smält smöret.
  • Blanda ner alla torra ingredienser i smöret. Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 minuter beroende på ugn, den ska vara lite fast i kanten men rörlig i mitten. Låt kallna helt, gärna i kylskåp över natten.

Fyllning:

  • Ta fram alla ingredienser så de inte är kylskåpskalla.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.
  • Vispa ihop färskost, mascarponeost och socker.
  • Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna.
  • Värm 0,5 dl grädde och smält de urkramade gelatinbladen där i, låt svalna.
  • Vispa 1,5 dl grädde fluffigt.
  • När allt har svalnat lite och inte har för stora temperaturskillnader så vispa sakta ner chokladen i ostblandningen. Vispa sedan ner gelatinblandningen och vänd tillsist ner den vispade grädden.
  • Häll fyllningen i formen med botten i, gärna klädd med tårtplast runt kanterna, släta till med en palett. Ställ i kylskåp.

Topping:

  • Vispa ihop alla ingredienser till utom grädden till en jämn frosting.
  • Tillsätt sedan grädden och vispa fluffigt.
  • Toppa cheesecaken med frostingen.

Näringsinnehåll

Kalorier: 4236kcal | Carbohydrates: 797g | Protein: 106g | Fat: 65g | Mättat fett: 35g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 14g | Transfett: 1g | Kolesterol: 167mg | Natrium: 297mg | Kalium: 1312mg | Fiber: 29g | Socker: 68g | Vitamin A: 1672IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 258mg | Järn: 46mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg