Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Chokladcookies med jordnötssmör

Inga röster än
Skapat: 31 mars, 2025
Senast ändrat: 30 mars, 2025
Chokladcookies med jordnötssmör

Chokladcookies med jordnötssmör – krispiga, mjuka och oemotståndligt goda

Dessa chokladcookies med jordnötssmör är rena drömmen för dig som älskar kombinationen av choklad och nötter. Med en krispig yta, mjuk insida och ett hjärta av jordnötssmör, är de lika goda till kaffet som till ett sött kvällssnack.

Degen görs på klassiska ingredienser som smör, socker, sirap och kakao, som tillsammans skapar en rik chokladsmak och härlig konsistens. När kakorna sedan fylls med jordnötssmör blir resultatet en ljuvlig balans mellan sötma och sälta – en riktig favoritkaka!

Tips & variationer

Vill du ha dem extra nötiga? – Toppa med grovhackade jordnötter direkt efter gräddning.
För chokladälskaren – Blanda i chokladknappar eller hackad mörk choklad i degen.
Barnvänligt tips – Forma kakorna tillsammans med barnen och låt dem spritsa i jordnötssmöret!
Förvara smart – Kakorna håller sig saftiga i tätslutande burk i flera dagar, och kan även frysas.

Dessa cookies är enkla att baka och svåra att motstå – en perfekt småkaka för alla tillfällen!

Andra goda småkakor du garanterat vill baka

Om du inte tycker om jordnötter, eller kanske är allergisk, eller om du bara inte går igång på det här receptet så finns det massor av andra recept på småkakor här hos oss på Receptskatt du kan testa istället. Till exempel dessa…

Total tid: 35 minuter
Servings: 18 st
Calories: 151kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Vispa smör, socker och sirap krämigt.
  • Blanda ner kakao, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Blanda till en deg.
  • Dela degen i bitar, ca 20 gram/styck. Forma till bollar.
  • Placera bollarna på plåtarna, 9 stycken/plåt för dom flyter ut under gräddningen.
  • Gör en fördjupning i mitten av varje boll och fyll med jordnötssmör ( lättast med en spritspåsen ).
  • Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. Ta ut kakorna och toppa med grovhackade jordnötter medans kakorna är varma ( valfritt ). Låt kallna på plåten.

Näringsinnehåll

Kalorier: 151kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 3g | Fat: 9g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 12mg | Natrium: 70mg | Kalium: 77mg | Fiber: 1g | Socker: 6g | Vitamin A: 139IU | Kalcium: 12mg | Järn: 1mg
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg