Chokladfinancier med brynt smör och nutellafrosting

Läckra chokladfinancier med extra allt
Små, saftiga chokladbakelser med brynt smör som ger en djup och nötig smak och som om det inte vore nog så toppas de med en len och fluffig nutellafrosting. De här är min go-to när jag vill göra något lyxigt men ändå enkelt. Perfekta både till fikat och som en elegant dessert.
Brynt smör lyfter verkligen chokladsmaken och gör dem extra speciella. Och ja, frostingen… Den kan man äta med sked.
Tips & variationer
✅ Använd gärna en silikonform, det gör dem lättare att få ut snygga
✅ Testa att smaksätta frostingen med lite kaffe för vuxnare smak
✅ Vill du ha nötcrunch? Toppa med hackad hasselnöt innan frostingen
✅ De går utmärkt att frysa utan frosting och sen dekorera när det är dags
✅ Gör dem i små muffinsformar om du inte har rektangulära formar
Fler goda recept med choklad
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
Chokladfinancier:
- 200 g smör
- 100 g mandelmjöl
- 150 g florsocker
- 40 g vetemjöl
- 40 g kakao
- 150 g äggvita
Nutellafrosting:
- 100 g smör rumsvarmt
- 90 g florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g Nutella
Instruktioner
Financier:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn smöret och låt det svalna.
- Blanda de torra ingredienserna för sig.
- Rör ner äggvita samt smör och blanda till en jämn och klumpfri smet.
- Fördela smeten i formarna, fyll dem till ca 2/3. Använd gärna en silikonform med rektangulära minformar i.
- Grädda i ca 10-15 minuter tills kakorna är helt genomgräddade.
Nutellafrosting:
- Vispa det mjuka smöret fluffigt i ca 1 minut.
- Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och vispa i ytterligare 1 minut.
- Klicka i Nutella och vispa tills frostingen är helt slät och krämig.
- Spritsa eller bred ut frostingen på de helt svala financiererna. Använd gärna en spritspåse med valfri tyll för ett fint mönster.


