Go Back
+ servings
Chokladfinancier dekorerad med chokladgrädde, blåbär och jordgubbe.
Print
Inga röster än

Chokladfinancier med brynt smör och nutellafrosting

Chokladfinancier med brynt smör & nutellafrosting ✨ Lyxiga små bakverk som smälter i munnen – saftiga chokladfinancierer bakade med brynt smör och toppade med len nutellafrosting, färska bär och krispiga chokladpärlor
Total tid1 timme
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Blåbär, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 10

Materials

Chokladfinancier:

  • 200 g smör
  • 100 g mandelmjöl
  • 150 g florsocker
  • 40 g vetemjöl
  • 40 g kakao
  • 150 g äggvita

Nutellafrosting:

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 90 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Nutella

Instruktioner

Financier:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Bryn smöret och låt det svalna.
  • Blanda de torra ingredienserna för sig.
  • Rör ner äggvita samt smör och blanda till en jämn och klumpfri smet.
  • Fördela smeten i formarna, fyll dem till ca 2/3. Använd gärna en silikonform med rektangulära minformar i.
  • Grädda i ca 10-15 minuter tills kakorna är helt genomgräddade.

Nutellafrosting:

  • Vispa det mjuka smöret fluffigt i ca 1 minut.
  • Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och vispa i ytterligare 1 minut.
  • Klicka i Nutella och vispa tills frostingen är helt slät och krämig.
  • Spritsa eller bred ut frostingen på de helt svala financiererna. Använd gärna en spritspåse med valfri tyll för ett fint mönster.