Chokladglass med Daim och kolasås
Skapat:
12 februari, 2025
Senast ändrat:
11 februari, 2025

0
Glass gjord på kondenserad mjölk och grädde är så ljuvligt gott och det finns oändliga smakkombinationer att göra. Den här gången blev det Chokladglass med Daim och kolasås.
Chokladglass med Daim och kolasås är en perfekt kombination av krämig, rik choklad och den knäckiga, söta Daimen tillsammans med en härlig kolasås. Den kondenserade mjölken och grädden gör verkligen glassen så len och god.
Fler goda glassar:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 1 sats
Ingredienser
Salt kolasås:
- 2 dl grädde
- 3 msk socker
- 0,5 dl ljus sirap
- 2-3 nypor havssalt
Glass:
- 1 st Marabou Daim chokladplatta
- 5 dl grädde
- 1 burk kondenserad mjölk
- 2 st dubbeldaim
- salt kolasås
Instruktioner
Salt kolasås:
- Mät upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på medelvärme i ca 10 minuter tills såsen fått fin gyllenbrun färg och doftar kola. Rör om då och då.
- Låt sedan såsen svalna helt i rumstemperatur.
Glass:
- Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
- Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt den kondenserade mjölken, vispa lite till.
- Hacka Daimen.
- Vänd ner den smälta chokladen och Daimen i glassmeten.
- Häll hälften av smeten i en form och ringla lite kolasås över.
- Häll över resterande glassmet och avsluta med lite mer kolasås.
- Ställ glassen i frysen fram till servering.
- Servera glassen med resterande kolasås!
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!