Go Back
+ servings
En skål med chokladglass toppad med Daim-bitar och kolasås, omgiven av våffelkoner.
Print
Inga röster än

Chokladglass med Daim och kolasås

Total tid1 timme
Måltid: Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, Glass
Kök: Skandinaviskt
Keyword: efterrätt, god efterrätt, hemgjord glass, sås till glass, sommar, superenkel glass
Yield: 1 sats

Materials

Salt kolasås:

  • 2 dl grädde
  • 3 msk socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2-3 nypor havssalt

Glass:

  • 1 st Marabou Daim chokladplatta
  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 st dubbeldaim
  • salt kolasås

Instruktioner

Salt kolasås:

  • Mät upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på medelvärme i ca 10 minuter tills såsen fått fin gyllenbrun färg och doftar kola. Rör om då och då.
  • Låt sedan såsen svalna helt i rumstemperatur.

Glass:

  • Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
  • Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt den kondenserade mjölken, vispa lite till.
  • Hacka Daimen.
  • Vänd ner den smälta chokladen och Daimen i glassmeten.
  • Häll hälften av smeten i en form och ringla lite kolasås över.
  • Häll över resterande glassmet och avsluta med lite mer kolasås.
  • Ställ glassen i frysen fram till servering.
  • Servera glassen med resterande kolasås!