Chokladhavrekaka med nutella i form

En chokladhavrekaka med Nutella i form är en riktigt god och lättbakad kaka som passar perfekt för både vardag och helg.
Chokladhavrekakan blir en mjuk och saftig kaka som är fylld med både chokladsmak och en ljuvlig nutellakräm. Den går snabbt att göra och är ett bra alternativ om man vill ha något gott att bjuda på när familjen kommer över, eller som ett extra mumsigt inslag på helgens fika.
Kakan är även populär bland barn och uppskattas av hela familjen. Den är perfekt att ha som mellanmål eller till kaffet, och passar bra till både vardagsfika och festligare tillfällen.


Ingredienser
- 150 g smör
- 1 ½ dl socker
- 2 ½ dl havregryn
- 2 msk kakao
- 1 ½ dl mjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 burk Nutella eller valfri mängd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20×20 cm stor (går bra med större eller mindre form också).
- Jag använde matberedare och vispade smör, socker och havregryn till en smulig deg.
- Blanda kakao, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke. Blanda sedan ner det i smörblandningen till en deg.
- Tryck ut halva degen i formen och bred sedan valfri mängd nutella på och tryck/lägg sedan på resten av degen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna helt innan du skär den i bitar.
- Strö eventuellt flingsalt över om du vill.
Fler smarta recept i långpanna!


