Go Back
+ servings
Flera chokladkakor med havssalt på en marmorplatta.
Print
Inga röster än

Chokladhavrekaka med nutella i form

Chokladhavrekaka med Nutella, SÅ GOTT!
Active Time30 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt, Efterrätter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, chokladkaka, fika, fikadags, gofika, långpanna
Yield: 10

Materials

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 burk Nutella eller valfri mängd

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20x20 cm stor (går bra med större eller mindre form också).
  • Jag använde matberedare och vispade smör, socker och havregryn till en smulig deg.
  • Blanda kakao, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke. Blanda sedan ner det i smörblandningen till en deg.
  • Tryck ut halva degen i formen och bred sedan valfri mängd nutella på och tryck/lägg sedan på resten av degen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  • Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna helt innan du skär den i bitar.
  • Strö eventuellt flingsalt över om du vill.