Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Chokladhavrekaka med nutella i form
Chokladhavrekaka med Nutella, SÅ GOTT!
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Dessert, Efterrätt, Efterrätter
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka i långpanna, chokladkaka, fika, fikadags, gofika, långpanna
Yield:
10
Materials
150
g
smör
1 ½
dl
socker
2 ½
dl
havregryn
2
msk
kakao
1 ½
dl
mjöl
1
tsk
bikarbonat
2
tsk
vaniljsocker
1
krm
salt
1
burk
Nutella
eller valfri mängd
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20x20 cm stor (går bra med större eller mindre form också).
Jag använde matberedare och vispade smör, socker och havregryn till en smulig deg.
Blanda kakao, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke. Blanda sedan ner det i smörblandningen till en deg.
Tryck ut halva degen i formen och bred sedan valfri mängd nutella på och tryck/lägg sedan på resten av degen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna helt innan du skär den i bitar.
Strö eventuellt flingsalt över om du vill.