Chokladkolaglaserad kaka
Skapat:
30 december, 2024
Senast ändrat:
28 december, 2024

1
Mjuk sockerkaka toppad med en så god chokladkolaglasyr, det här är en riktigt god kaka!
Tack vare hålen man gör efter gräddning så rinner glasyren ner i hela kakan, det är ju ändå glasyren som man mest vill ha, eller hur?
Låt glasyren kallna och stelna innan servering!
Fler chokladiga recept:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 8
Utrustning
- 22-24 cm form
Ingredienser
Instruktioner
Botten:
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Tillsätt citronskal (apelsin) och ca 1 msk saft.
- Vänd ner det växelvis med det smälta smöret.
- Vänd ner det heta vattnet.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.
Chokladkolaglasyr:
- Koka alla ingredienser i en kastrull under lätt omrörning i ca 15-20 minuter.
- Det ska tjockna lite.
- Gör hål i kakan och häll sedan glasyren över kakan och ner i hålen.
- Låt stelna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!