Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Chokladkolaglaserad kaka

Inga röster än
Skapat: 30 december, 2024
Senast ändrat: 28 december, 2024
Chokladkolaglaserad kaka

Mjuk sockerkaka toppad med en så god chokladkolaglasyr, det här är en riktigt god kaka!

Tack vare hålen man gör efter gräddning så rinner glasyren ner i hela kakan, det är ju ändå glasyren som man mest vill ha, eller hur?

Låt glasyren kallna och stelna innan servering!

Fler chokladiga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • 22-24 cm form

Ingredienser

Botten:

Chokladkolaglasyr:

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Tillsätt citronskal (apelsin) och ca 1 msk saft.
  • Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
  • Vänd ner det växelvis med det smälta smöret.
  • Vänd ner det heta vattnet.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.

Chokladkolaglasyr:

  • Koka alla ingredienser i en kastrull under lätt omrörning i ca 15-20 minuter.
  • Det ska tjockna lite.
  • Gör hål i kakan och häll sedan glasyren över kakan och ner i hålen.
  • Låt stelna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg