Chokladkolaglaserad kaka
Mjuk sockerkaka toppad med en så god chokladkolaglasyr, det här är en riktigt god kaka!
Tack vare hålen man gör efter gräddning så rinner glasyren ner i hela kakan, det är ju ändå glasyren som man mest vill ha, eller hur?Låt glasyren kallna och stelna innan servering!
Måltid: Choklad, Kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladkaka, fika, fikadags, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 8
Botten:
- 75 gr smör
- 3 st ägg
- 2,5 dl socker
- 1 st citron eller apelsin
- 180 gr mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,75 dl vatten kokhett
Chokladkolaglasyr:
- 200 gr smör
- 2 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 0,75 dl kakao
- 0,75 dl sirap
- 4 dl grädde
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt citronskal (apelsin) och ca 1 msk saft.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
Vänd ner det växelvis med det smälta smöret.
Vänd ner det heta vattnet.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.