Chokladmuffins
Skapat:
4 november, 2024
Senast ändrat:
17 november, 2024

0
Innehåll
Chokladmuffins är en klassiker som alltid går hem! Dessa muffins är fluffiga, saftiga och fyllda med en rik chokladsmak.
Smeten görs på kakao och hackad choklad för extra djup. Toppa även med lite extra choklad och flingsalt för en extra god touch.
Perfekta att baka till fika, kalas eller när du bara är sugen på något riktigt chokladigt – enkla att göra och svåra att motstå!
Fler goda muffins:

Total tid: 25 minuter
Servings: 15 stycken
Ingredienser
- 135 g choklad 35 g som ”dekoration”
- 100 g farinsocker 1,25 dl
- 100 g strösocker rågad 1 dl
- 60 g kakao 1,5 dl
- 240 g vetemjöl 4 dl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 120 g mjölk 1,2 dl
- 100 g olja 1 dl
- 230 g turkisk yoghurt 2,3 dl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader varmluft (210 grader vanlig ugn).
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Hacka chokladen och häll ca 100 g chokladbitar i smeten.
- Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem upp till 2/3.
- Strö över den resterande chokladen och lite flingsalt.
- Grädda (mitt i ugnen om du ej använder har varmluft) i ca 20 minuter.
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!