Go Back
+ servings
En tallrik med chokladmuffins, dekorerade med havssalt och bitar av choklad.
Print
Inga röster än

Chokladmuffins

Riktigt saftiga chokladiga muffins som bara smälter i munnen. Riktigt enkla dessutom!
Total tid25 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨, mjuka kakor, Muffins, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, mjuka kakor, muffins
Yield: 15 stycken

Materials

  • 135 g choklad 35 g som ”dekoration”
  • 100 g farinsocker 1,25 dl
  • 100 g strösocker rågad 1 dl
  • 60 g kakao 1,5 dl
  • 240 g vetemjöl 4 dl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 120 g mjölk 1,2 dl
  • 100 g olja 1 dl
  • 230 g turkisk yoghurt 2,3 dl

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 190 grader varmluft (210 grader vanlig ugn).
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, olja och yoghurt för att sedan sikta i de torra ingredienserna.
  • Hacka chokladen och häll ca 100 g chokladbitar i smeten.
  • Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem upp till 2/3.
  • Strö över den resterande chokladen och lite flingsalt.
  • Grädda (mitt i ugnen om du ej använder har varmluft) i ca 20 minuter.