Chokladskal med kola och chokladmousse
Skapat:
24 juli, 2024
Senast ändrat:
24 juli, 2024

0
Chokladskal fyllda med kola och chokladmousse: godis och kaka i ett som både är mjölkfri, glutenfri, äggfri och utan tillsatt socker!


Ingredienser
Chokladskal:
- 75-100 g choklad (mjölkfri/sockerfri)
Kolasås:
- 2 msk Sukrin:1
- 2 msk fibersirap
- 2 msk kokosgrädde
Chokladmousse:
- 1 dl kokosgrädde
- ca. 1 msk kakao
- ev. sötning (efter smak)
Instruktioner
Chokladskal:
- Smält chokladen och pensla exempelvis silikonformar med flera lager och låt stelna.
Kolasås:
- Rör ihop ingredienserna till kolan i en kastrull. Rör om då och då och låt sjuda några minuter tills den börjar bli seg. Gör gärna ett kulprov för att se om den blir lagom seg när den kallnat.
- Låt kolasåsen svalna och fördela den sedan i chokladskalen. Låt kallna.
Chokladmousse:
- Blanda ingredienserna till chokladmoussen (tillsätt sötma efter smak). Fyll de helt kalla chokladskalen med moussen och garnera med bär.
Anteckning
Tips! Frys gärna skalen med kola en stund innan du fyller på med mousse så blandas inte kolan med moussen. Hur många det blir beror på formarnas storlek och hur mycket fyllning du vill ha i. Man får testa sig fram!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!