Go Back
Chokladmoussepraliner med en björnbär på toppen och en del av moussen synlig.
Print
Inga röster än

Chokladskal med kola och chokladmousse

Chokladskal fyllda med kola och chokladmousse: godis och kaka i ett som både är mjölkfri, glutenfri, äggfri och utan tillsatt socker!
Active Time30 minuter
Måltid: Fika, Godis
Kök: Skandinaviskt
Keyword: choklad, chokladgodis, chokladkakor, chokladparliner

Materials

Chokladskal:

  • 75-100 g choklad (mjölkfri/sockerfri)

Kolasås:

  • 2 msk Sukrin:1
  • 2 msk fibersirap
  • 2 msk kokosgrädde

Chokladmousse:

  • 1 dl kokosgrädde
  • ca. 1 msk kakao
  • ev. sötning (efter smak)

Instruktioner

Chokladskal:

  • Smält chokladen och pensla exempelvis silikonformar med flera lager och låt stelna.

Kolasås:

  • Rör ihop ingredienserna till kolan i en kastrull. Rör om då och då och låt sjuda några minuter tills den börjar bli seg. Gör gärna ett kulprov för att se om den blir lagom seg när den kallnat.
  • Låt kolasåsen svalna och fördela den sedan i chokladskalen. Låt kallna.

Chokladmousse:

  • Blanda ingredienserna till chokladmoussen (tillsätt sötma efter smak). Fyll de helt kalla chokladskalen med moussen och garnera med bär.

Anteckning

Tips! Frys gärna skalen med kola en stund innan du fyller på med mousse så blandas inte kolan med moussen. Hur många det blir beror på formarnas storlek och hur mycket fyllning du vill ha i. Man får testa sig fram!