Chokladsnittar
Skapat:
29 augusti, 2024
Senast ändrat:
20 juli, 2024

0
Klassiska chokladsnittar med pärlsocker är alltid lika gott och enkelt att baka. En omtyckt småkaka som är passar bra till kalaset, stranden eller på utflykten.


📷 Erika Westerlund Strömmer
Servings: 40
Calories: 45kcal
Ingredienser
- 110 gr smör (rumsvarmt)
- 1 dl socker
- 2,5 msk ljus sirap
- 150 gr vetemjöl
- 2 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,75 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 ägg
- Pärlsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner det i smörblandningen.
- Dela degen i två delar och rulla ut till två längder på ett en plåt med bakplåtspapper.
- Platta till längderna något med fingrarna.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i ca 8-11 minuter beroende på tjocklek på längderna och ugn.
- Skär i snittar medan de är varma. Låt kallna.
Näringsinnehåll
Kalorier: 45kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 1g | Fat: 2g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 0,1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 10mg | Natrium: 29mg | Kalium: 7mg | Fiber: 0,1g | Socker: 3g | Vitamin A: 75IU | Kalcium: 2mg | Järn: 0,2mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!