Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Citron – och vallmoblondies

Inga röster än
Skapat: 4 november, 2024
Senast ändrat: 3 november, 2024
Citron – och vallmoblondies

Citron- och vallmoblondies är en fräsch och lite annorlunda twist på klassiska blondies.

Dessa mjuka och sega kakor har en bas av smör och vanilj, men med en frisk citronsmak som ger dem en härlig syrlighet. Vallmofröna tillför en fin textur och en lätt nötighet som passar perfekt ihop med citronen. Resultatet blir en ljus, saftig kaka med en fin balans mellan sött och syrligt.

Perfekt till fika eller som lätt dessert!

Fler goda kakor:

Citron - och vallmoblondies | Receptskatt
Citron - och vallmoblondies 6
Total tid: 45 minuter
Servings: 15 bitar

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Bryn smöret i en kastrull genom att smälta det på medelhög värme under konstant omrörning. Fortsätta sedan värma det tills du får en nötig doft och smöret blir brunt.
  • Rör ner allt socker och ägg i smöret.
  • Riv ner citronzest från hela citronen i smeten och pressa sedan även ner saften.
  • Tillsätt sedan de torra ingredienserna.
  • Hacka chokladen och rör ner den tillsammans med vallmofrön i smeten.
  • Bred ut smeten i en form på ca 20×20 cm klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
  • Låt svalna helt innan du skär upp den.
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg