Citronkladdkaka med lakritschips

Citronkladdkaka med lakritschips
En frisk och saftig citronkladdkaka med härlig syra från färskpressad citron, som balanseras av den sötkladdiga kakan. Det oväntade men geniala tillbehöret – krispiga lakritschips av smälta Kick – ger en spännande twist som passar perfekt till citrussmaken.
Toppa med fluffig grädde och knapriga lakritschips för en riktig påskdessert som sticker ut – både i smak och utseende!
Tips & variationer
✅ Tillsätt vallmofrön i smeten för extra crunch och en fin visuell effekt
✅ Testa med lime istället för citron för en annan citrusprofil
✅ Byt ut Kick mot turkisk peppar för en vuxnare lakritssmak
✅ Servera med lemoncurd eller färska bär för en extra lyxig dessert
Fler goda kladdkakor
Här kommer ytterligare tre goda recept!



Ingredienser
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smält smöret.
- Tillsätt först sockret och sedan resten av de torra ingredienserna.
- Knäck sedan i äggen och rör tills du har en jämn och fin smet.
- Tillsätt därefter både citronskal och citronsaft.
- Klä bottnen av en springform med bakplåtspapper och smörj sedan kanterna.
- Häll smeten i formen och grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha din kaka.
- Ta ut kakan och låt den svalna helt.
- Höj värmen till 200 grader.
Chips:
- Dela lakrislängderna på tre. Sprid ut bitarna på en plåt och ställ in i ugnen. När bitarna smält och börjar bubbla är de klara. Håll koll för de bränns väldigt lätt!
- Ta ut plåten och låt chipsen svalna.
Topping:
- Dekorera din kaka med vispad grädde och dina lakritschips.
