Go Back
+ servings
En bit citronkladdkaka med grädde och lakritschips på en tallrik.
Print
Inga röster än

Citronkladdkaka med lakritschips

Citron och lakrits, hur gott är inte det?? En ljuvligt kladdig och syrlig kaka toppas med lite grädde och dessa krispiga lakritschips.
Total tid1 timme
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Godis, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fräsch kladdkaka, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka
Yield: 10 portioner (cirka)

Materials

Kladdkaka:

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner skalet från två och saft från en

Chips:

  • 3 st Kick lakrits

Topping:

  • 3 dl grädde

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret.
  • Tillsätt först sockret och sedan resten av de torra ingredienserna.
  • Knäck sedan i äggen och rör tills du har en jämn och fin smet.
  • Tillsätt därefter både citronskal och citronsaft.
  • Klä bottnen av en springform med bakplåtspapper och smörj sedan kanterna.
  • Häll smeten i formen och grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha din kaka.
  • Ta ut kakan och låt den svalna helt.
  • Höj värmen till 200 grader.

Chips:

  • Dela lakrislängderna på tre. Sprid ut bitarna på en plåt och ställ in i ugnen. När bitarna smält och börjar bubbla är de klara. Håll koll för de bränns väldigt lätt!
  • Ta ut plåten och låt chipsen svalna.

Topping:

  • Dekorera din kaka med vispad grädde och dina lakritschips.