Cream cheese mums

Cream cheese mums – saftig chokladkaka med silkig glasyr
En riktig drömkaka för chokladälskare! Den här kakan är så där saftig, mjuk och rik på chokladsmak och det som gör den extra speciell är den lena glasyren av mjölkchoklad och cream cheese. Kombinationen blir krämig, lätt syrlig och perfekt balanserad mot den söta chokladbotten.
Den bakas i långpanna, vilket gör den perfekt till kalas, skolavslutningar eller när du bara vill ha något extra gott att bjuda på. Den håller sig dessutom saftig i flera dagar, om det ens blir några bitar kvar!
Tips & variationer
✅ Toppa med hackad daim, mini-marshmallows eller färska bär för extra lyx
✅ Byt ut mjölkchokladen i glasyren mot mörk choklad för en vuxnare smak
✅ För en salt twist så strö över lite flingsalt på glasyren
✅ Går utmärkt att frysa i bitar och tina vid behov
✅ Vill du göra den glutenfri? Byt mjölet mot en glutenfri mjölmix
Fler goda mums
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept



Ingredienser
Glasyr:
- 200 g mjölkchoklad
- 100 g cream cheese färskost
- 2 tsk vaniljsocker
- chokladströssel
Instruktioner
Kaka:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg bakplåtspapper i en form på ca 30×40 cm.
- Smält smöret.
- Häll till sist i smöret och mjölken. Rör till en smet.
- Häll i smeten i formen och grädda i 30 minuter, ta ut och kolla så att kakan är torr.
- Låt kakan svalna.
Glasyr:
- Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad.
- När chokladen smält så blandar du i cream cheese och vaniljsocker. Rör tills allt har gått ihop.
- Bred glasyren på kakan när den har svalnat och toppa med chokladströssel.

