Go Back
+ servings
Bit av chokladkaka med chokladglasyr och strössel på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Cream cheese mums

Alltså!! Ja du ser ju hur gott det ser ut!? Namnet blev Cream Cheese Mums! Lite som kärleksmums men mycket godare! Du måste testa!
Active Time1 timme
Total tid1 timme
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, fest, Fika, Kakor, kalas, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, fika, långpanna, mjuk kaka, variant på kärlekmums
Yield: 10 stycken

Materials

Kaka:

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g smör
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk

Glasyr:

  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g cream cheese färskost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • chokladströssel

Instruktioner

Kaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg bakplåtspapper i en form på ca 30x40 cm.
  • Vispa ägg och socker vitt och poröst (gärna några minuter).
  • Smält smöret.
  • Sila i mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver i smeten.
  • Häll till sist i smöret och mjölken. Rör till en smet.
  • Häll i smeten i formen och grädda i 30 minuter, ta ut och kolla så att kakan är torr.
  • Låt kakan svalna.

Glasyr:

  • Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad.
  • När chokladen smält så blandar du i cream cheese och vaniljsocker. Rör tills allt har gått ihop.
  • Bred glasyren på kakan när den har svalnat och toppa med chokladströssel.