Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Daimcheesecake med pepparkakssmul

Inga röster än
Skapat: 4 december, 2024
Senast ändrat: 3 december, 2024
Daimcheesecake med pepparkakssmul

Daimcheesecake med pepparkakssmul är en läcker och festlig variant på den klassiska cheesecaken, med en härlig kombination av söt, krämig ostfyllning och en knaprig, kryddig pepparkaksbotten.

Daim, den populära knäckiga chokladen, ger en extra dimension med sin knapriga konsistens och söta, lätt karamelliserade smak. Tillsammans med pepparkakssmulorna får du en perfekt balans mellan den lena cheesecaken och den värmande kryddigheten från pepparkakan.

Fler läckra desserter:

Daimcheesecake med pepparkakssmul | Receptskatt
Daimcheesecake med pepparkakssmul 6
Total tid: 15 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Krossa pepparkakor till ett fint smul och blanda med smält smör. Fördela sedan i 4 glas och ställ in i kylen. Spara lite till att toppa med i slutet.
  • Vispa grädde och färskost till ett hårt fluff. Det ska vispas på ordentligt. Vänd sedan ner florsocker och hackad daim. Blanda försiktigt för att undvika en rinnig cheesecake. Spara lite daim att toppa med.
  • Ta ut dina glass och lägg på cheesecaken. Toppa med smält dulce de leche som du låtit mikras i ca 20-30 sek, pepparkaka, daim och lingon.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg