Daimcheesecake med pepparkakssmul
Skapat:
4 december, 2024
Senast ändrat:
3 december, 2024

0
Innehåll
Daimcheesecake med pepparkakssmul är en läcker och festlig variant på den klassiska cheesecaken, med en härlig kombination av söt, krämig ostfyllning och en knaprig, kryddig pepparkaksbotten.
Daim, den populära knäckiga chokladen, ger en extra dimension med sin knapriga konsistens och söta, lätt karamelliserade smak. Tillsammans med pepparkakssmulorna får du en perfekt balans mellan den lena cheesecaken och den värmande kryddigheten från pepparkakan.
Fler läckra desserter:

Total tid: 15 minuter
Servings: 4 portioner
Ingredienser
Instruktioner
- Krossa pepparkakor till ett fint smul och blanda med smält smör. Fördela sedan i 4 glas och ställ in i kylen. Spara lite till att toppa med i slutet.
- Vispa grädde och färskost till ett hårt fluff. Det ska vispas på ordentligt. Vänd sedan ner florsocker och hackad daim. Blanda försiktigt för att undvika en rinnig cheesecake. Spara lite daim att toppa med.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!