Go Back
+ servings
Daimcheesecake i en glasskål med pepparkakssmul och bär på toppen.
Print
Inga röster än

Daimcheesecake med pepparkakssmul

En julig daimcheesecake med pepparkakssmul. Görs på ca 10-15 minuter och serveras i glas. Både snabbt och gott!
Active Time15 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar)
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, fika, fikadags, Jul, julbakning, julbakverk, julfika, julgott
Yield: 4 portioner

Materials

  • 240 g pepparkaka
  • 60 g smör
  • 300 g färskost
  • 1 dl flor
  • 1.5 dl grädde
  • 1 st daim
  • 0.5 bruk Dulce de leche

Instruktioner

  • Krossa pepparkakor till ett fint smul och blanda med smält smör. Fördela sedan i 4 glas och ställ in i kylen. Spara lite till att toppa med i slutet.
  • Vispa grädde och färskost till ett hårt fluff. Det ska vispas på ordentligt. Vänd sedan ner florsocker och hackad daim. Blanda försiktigt för att undvika en rinnig cheesecake. Spara lite daim att toppa med.
  • Ta ut dina glass och lägg på cheesecaken. Toppa med smält dulce de leche som du låtit mikras i ca 20-30 sek, pepparkaka, daim och lingon.