Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Daimrulle

Inga röster än
Skapat: 10 november, 2024
Senast ändrat: 10 november, 2024
Daimrulle

Daimrulle är en läcker rulltårta fylld med en krämig smörkräm och krossad Daim, som ger både sötma och krispighet.

Den fluffiga chokladrullen rullas in med den fylliga Daimkrämen och blir en festlig och oemotståndlig dessert som passar perfekt till fikat eller som efterrätt på kalaset.

Fler goda rulltårtor:

Daimrulle | Receptskatt
Daimrulle 6
Total tid: 30 minuter
Servings: 10

Ingredienser

Smörkräm:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250 grader.

  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan vatten.
  • Sikta i mjöl, bakpulver och kakao i smeten och blanda. 

  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30×40 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
  • 

Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på och låt svalna.

Smörkräm:

  • Medans kakan svalnar så gör du smörkrämen.
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en slät smet.
  • Bred fyllningen på den kalla kakan.
  • Hacka Daim och strö det över smörkrämen
  • Rulla sedan ihop den, sär upp i bitar och servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg