Daimrulle
Skapat:
10 november, 2024
Senast ändrat:
10 november, 2024

1
Daimrulle är en läcker rulltårta fylld med en krämig smörkräm och krossad Daim, som ger både sötma och krispighet.
Den fluffiga chokladrullen rullas in med den fylliga Daimkrämen och blir en festlig och oemotståndlig dessert som passar perfekt till fikat eller som efterrätt på kalaset.
Fler goda rulltårtor:
Rulltårta med hallon och salt kolasås

Total tid: 30 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Smörkräm:
- 200 g smör
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 1 dubbel daim
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30×40 cm.
- Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
- Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på och låt svalna.
Smörkräm:
- Medans kakan svalnar så gör du smörkrämen. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en slät smet.
- Bred fyllningen på den kalla kakan.
- Hacka Daim och strö det över smörkrämen
- Rulla sedan ihop den, sär upp i bitar och servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!