Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Daimrulle
Super god Daimrulle
Förberedelser
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka i långpanna, fika, fikadags, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor, rulltårta
Yield:
10
Materials
3
st
ägg
1 ½
dl
socker
2
msk
vatten
hett
1 ½
dl
vetemjöl
½
dl
potatismjöl
1 ½
tsk
bakpulver
2
msk
kakao
Smörkräm:
200
g
smör
2
dl
florsocker
2
tsk
vaniljsocker
1
äggula
1
dubbel daim
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan vatten.
Sikta i mjöl, bakpulver och kakao i smeten och blanda.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på och låt svalna.
Smörkräm:
Medans kakan svalnar så gör du smörkrämen. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en slät smet.
Bred fyllningen på den kalla kakan.
Hacka Daim och strö det över smörkrämen
Rulla sedan ihop den, sär upp i bitar och servera!