Go Back
+ servings
En skiva av daimrulle med chokladbitar och grädde på en tallrik.
Print
Inga röster än

Daimrulle

Super god Daimrulle
Förberedelser20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, fika, fikadags, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor, rulltårta
Yield: 10

Materials

  • 3 st ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 msk vatten hett
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk kakao

Smörkräm:

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 dubbel daim

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250 grader.

  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan vatten.
  • Sikta i mjöl, bakpulver och kakao i smeten och blanda. 

  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
  • 

Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på och låt svalna.

Smörkräm:

  • Medans kakan svalnar så gör du smörkrämen.
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en slät smet.
  • Bred fyllningen på den kalla kakan.
  • Hacka Daim och strö det över smörkrämen
  • Rulla sedan ihop den, sär upp i bitar och servera!