Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Dessertsemla

Inga röster än
Skapat: 9 januari, 2025
Senast ändrat: 10 januari, 2025
Dessertsemla

Dessertsemla: en tunn kardemummabrownie med mandel, ett lager mandelmassa och grädde. Detta är så gott!

Idén till denna kommer från en tjej som heter @homemadefika på Instagram. Tyvärr så hade hon inte kvar receptet så jag har försökt få till ett nytt recept och tycker jag lyckades bra.

Botten ska gräddas väldigt tunn. Tiden i ugnen kan variera från ugn till ugn så håll koll eftersom botten är så pass tunn. Receptet räcker till ca 4-5 dessertsemlor.

Fler festliga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Servings: 4

Ingredienser

Mandelmassa:

Topping:

Instruktioner

  • Hacka mandeln ganska fint.
  • Smält smöret.
  • Blanda i socker och vaniljsocker.
  • Rör ner ägget.
  • Tillsätt mjöl, kardemumma och 2/3 av den hackade mandeln.
  • Bred ut smeten tunt i en form ca 25×28 cm.
  • Strö över resterande mandel och grädda på 175 grader i ca 8-10 minuter.
  • Låt kallna helt.
  • Skär sedan det tunna bottnet i 8-10 st avlånga bitar.

Mandelmassa:

  • Vispa mandelmassan med lite vätska och droppa i någon droppe bittermandelarom
  • Massan ska bli slät och spritsbar.
  • Lägg fyllningen i en spritspåse med en rund tyll och spritsa på hälften av bitarna.
  • Lägg ihop till 4-5 st dessertsemlor.

Topping:

  • Vispa grädden.
  • Rosta mandelspånen i en torr stekpanna, låt kallna helt.
  • Spritsa grädden ovanpå varje dessertsemla, strö över mandelspån.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg